Ziua 1
Bacau - Kosice (660 km) Imbarcare in autocar si pornim in drumul nostru catre prima destinatie: Kosice. Al doilea oras ca marime din Slovacia, Kosice incanta prin arhitectura sa gotica, pietonalul din centrul vechi, plin de pub-uri, cafenele, taverne si magazine. Vizitam Catedrala Sfanta Elisabeta, Piata Centrala, una dintre cele mai frumoase din Europa Centrala, bine conservata si unde regasim cladiri aflate in patrimoniul slovac construite in stil gotic, renascentist, baroc dar si art nouveau. Orasul Kosice a fost numit Capitala Culturala Europeana in 2013. Catedrala Sfanta Elisabeta este cea mai mare catedrala din Slovacia, iar in acelasi timp, cea mai estica catedrala gotica din Europa. A fost inaltata incepand cu 1378, timp de 130 de ani, pe locul unde exista o alta biserica purtand acelasi hram. Iar din stilul arhitectural gotic nu puteau lipsi celebrele garguiele, acele ornamente infatisand animale fantastice, uneori cu aspect infricosator din cauza aripilor, a ciocurilor si a ghearelor. Ele insa nu au doar rol decorativ, sunt folosite la scurgerea apei de pe acoperis, fiind situate la capetele jgheaburilor. Orasul Kosice a fost numit Capitala Culturala Europeana in 2013. Cazare in Kosice.

Ziua 2
Kosice - Cracovia (560 km) Incepem ziua cu cea mai cunoscuta statiune din Muntii Tatra, Zakopane. Orasul are un stil special, numit chiar stil Zakopane, este alcatuit din multe cladiri traditionale din lemn, construite de gorali, populatie pastorala de origine valaha al caror dialect polonez cuprinde multe cuvinte asemanatoare limbii romane. Lasam in urma Zakopane, si ne indreptam spre Cracovia, fosta resedinta a regilor polonezi. Orasul este unul din putinele locuri in care inestimabilele opere de arta, adunate vreme de veacuri, nu au fost distruse in timpului razboaielor mondiale. Centrul vechi istoric din Cracovia a fost inscris in anul 1978 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO: Piata Principala - una dintre cele mai mari piete medievale din lume, aflatain mijlocul orasului vechi, plina de biserici, restaurante si baruri. Admiram tarabele renascentiste ce anima centrul vechi si Biserica Sfanta Maria - o constructie gotica cu 2 turnuri ce detine unul dintre cele mai mari altare de lemn din Europa, Poarta Floriana si Fortareata Barbakan - o frumoasa constructie ce dateaza din sec. al XV-lea si este astazi unul din simbolurile orasului. Alaturi de fortareata Barbakan si poarta Floriana, putem admira si trei turnuri: la Est, Baszta Pasamonikow (tunul ceaprazarilor), la mijloc, Baszta Stolarzy (turnul tamplarilor) si la Vest Baszta Ciesielska (turnul dulgherilor). Cazare in Cracovia.

Ziua 3
Cracovia - Varsovia (290 km) Dimineata, descoperim cel mai mare oras al Poloniei, Varsovia. Desi trecutul zbuciumat a lasat urme adanci in istoria ei, capitala a renascut de fiecare data din propria-i cenusa, precum legendara pasare Pheonix. Chiar daca majoritatea cladirilor sunt relativ noi, centrul istoric a fost reconstituit cu grija dupa planurile originale si picturile din sec. XVII si XVIII. Tur de oras panoramic si pietonal cu ghid: Palatul Culturii si al Stiintei, cea mai inalta structura a orasului, devenita de asemenea si simbol, Drumul Regal, un traseu simbolic intre Castelul regal si Palatul Wilanow bifand de asemenea si arterele cele mai importante ale centrului istoric, Fortareata si Palatul Lazienki, numit de asemenea si Palatul pe Apa, resedinta ultimului rege al Poloniei. Palatul Lazienki (Palatul de pe Apa) este un palat neoclasic situat in Parcul Bailor Regale, Varsovia. Initial un pavilion construit intre 1683-1689 pe o insula artificiala, care desparte lacul Lazienki in doua parti, un lac mai mic in partea de nord si unul mai mare in sud, in 1764, Stanislaw August Poniatowski, dupa alegerea sa in acel an ca rege al Poloniei doreste crearea unui palat pe locul fostului pavilion de scaldat. Palatul a fost proiectat de Domenico Merlini, Johann Christian Kammsetzer iar parcul de peisagistul Jan Schuch Chrystian. Modelul palatului este dupa cel al unor structuri arhitecturale italiene ca Villa Borghese, Villa Albani, Villa Medici sau Villa Ludovisi iar palatal s-a dorit sa simbolizeze visul pentru un stat ideal, modern. Palatul este conectat la parcul din jur prin doua poduri cu colonade ionice. Fatadele sunt unificate de un antablament sustinut de pilastri giganti de tip corintian care leaga cele doua etaje si sunt incununati de o balustrada pe care sunt amplasate statui din mitologie. Fatada de nord este evidentiata de un portic cu fronton central. In acest palat, Stanislaw August a dorit sa-si etaleze colectia sa de 2289 de opere (picturi, sculpturi, tapiserii, monede, medalii) ale celor mai de seama artisti ai Europei din secolele XVII si XVIII. Artistii olandezi sunt cei mai bine reprezentati artisti in colectia regelui. Astazi, in palat sunt 140 de lucrari din colectia regelui. Se poate spune ca Palatul este primul muzeu modern de arta deschis publicului (din 1792). Cazare in Varsovia.

Ziua 4
Varsovia - Vilnius (460 km) Incepem incursiunea prin Tarile Baltice cu Vilnius, capitala Lituaniei. Sosim dupa-amiazasi incepem turul de oras (autocar + pietonal): Biserica Sf. Petru si Pavel, Universitatea, Primaria, Biserica Ruseasca, muzeul KGB. Seara iesim in Old Town, parte ce cuprinde peste 2000 de cladiri medievale, gotice, inclus in patrimoniul UNESCO si unul dintre cele mai mari muzee in aer liber.Centrul istoric din Vilnius a fost inclus pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO in anul 1994. Centrul vechi din Vilnius este unul din cele mai mari centre medievale din nordul Europei, avand aproximativ 3,5 kilometri patrati. Este un loc in care puteti admira diferite stiluri arhitecturale: gotic, renascentist, baroc, neoclasic si bizantin. Centrul istoric din Vilnius este singurul centru vechi din Europa unde intalnim, una langa alta, biserici catolice si ortodoxe, case religioase reformate si sinagoga evreiasca. Cazare in Vilnius.

Ziua 5
Vilnius - Rundale - Riga (330 km) Tranzitam Lituania si ne indreptam spre Palatul Rundale - Versailles-ul Tarilor Baltice. Construit in sec. XVIII, Rundale este creatia arhitectului Bartolomeo Rastrelli, acelasi arhitect care a conceput Palatul de Iarna de la Sankt Petersburg, fiind considerat o comoaraa artei Letone, a stilurilor baroc si rococo. Continuam traseul spre Riga, capitala Letoniei, cel mai mare si important oras din Tarile Baltice. Centrul istoric al orasului Riga a fost inclus in patrimoniul mondial UNESCO, iar orasul este remarcat in mod special pentru arhitectura in stil Art Nouveau (Jugendstil). Casa pisicilor negre, de exemplu, si-a luat numele de la figurinele de pe acoperis. Proprietarul acesteia nu fusese acceptat in Asociatia Breslelor. In semn de suparare si superioritate, el si-a decorat casa cu cele doua pisici, intoarse cu spatele la cladirea Marii Bresle. Riga este un model de arhitectura medievala, doua dintre cele mai elocvente exemple fiind Domul si Biserica Sfantul Iacob. Spre sfarsitul secolului al XIX-lea, cand stilul Art Nouveau incepea sa se dezvolte, Riga era unul dintre cele mai importante centre culturale si economice din Imperiul Rus. Desi cladiri in stilul Art Nouveau au fost construite pentru o scurta perioada de timp in oras, inca mai putem admira si astazi capodopere ale genului pe Strada Alberta. Riga este cunoscutasi ca orasul deliicilor, iar de curand unul dintre cele mai apreciate produse traditionale letone poate fi gustat intr-un nou ambalaj. Balsamul Negru, bautura alcoolica cu o traditie de 110 ani, poate fi savurat odata cu bomboanele de ciocolata neagra Laima. Astfel ca bomboanele cu umplutura de Balsam Negru reunesc doua dintre cele mai dulci traditii letone, spre deliciul tuturor iubitorilor de ciocolata. Vom descoperi toate aceste minunatii intr-un tur de oras cu ghid panoramic si pietonal: Bastion Hill, Teatrul National, Muzeul de Arte, Monumentul Libertatii, Universitatea, Opera Nationala si raul Daugava. In timpul turului pietonal veti admira: stradutele pietruite si pitoresti ale vechiului oras, Domul, Biserica Sf. Petru, Poarta Suedeza, Biserica Sf. Iacob, Palatul Parlamentului, Vechiul Castel. Bastion Hill reprezinta unul dintre cele mai romantice locuri din centrul orasului Riga, prezentand cai inguste, alei pline de copaci, gradini de piatra, cascade si multe altele. Parcul de langa Monumentul Libertatii a fost o incantare pentru ochi si suflet de mai bine de un secol. Fie iarna, fie vara, aici mereu e o atmosfera speciala. Cazare in Riga.

Ziua 6
Riga - Tallinn (310 km) Parasim Letonia, pentru a ajunge la orele pranzului in cea de-a treia capitala baltica, Tallinn. Orasul, cunoscut inainte sub numele de Reval, a apartinut succesiv Ordinului Teutonic, care a ridicat fortificatii Danemarcei, Suediei, Rusiei, apoi a devenit capitala Estoniei in 1918. Cel mai mare oras al Estoniei, Tallinn a fost foarte prosper de-a lungul istoriei datorita pozitiei strategice pe care o are la Marea Baltica. Tallinn este recunoscut in ziua de astazi drept centru tehnologic si de software al republicilor baltice. Centrul orasului, numit Orasul Vechi, este foarte frumos si atractiv din punct de vedere turistic, cu multe portiuni medievale. De altfel a fost inscris in anul 1997 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Tur de oras pietonal Tallinn cu ghid: se viziteaza orasul vechi, Castelul Toompea, Domul (sec. XIII), Catedrala Orotodoxa Ruseasca (sec. XIX), Primaria (sec. XV), Biserica Sf. Olaf, Zidurile si Portile Orasului Vechi. Castelul Toompea si-a luat denumirea datorita locului unde acesta se situeaza, mai exact, pe varful dealului Toompea. In zilele noastre, aici se gaseste sediul Parlamentului tarii. In secolul al IX-lea, pe dealul Toompea a existat o cetate care a fost cucerita ulterior de poporul danez, in secolul al XII-lea. De-a lungul timpului, aceasta a trecut prin nenumarate cuceriri apartinand atat danezilor, cat si suedezilor si rusilor. In curtea castelului, doi arhitecti, Habermann si Herbert, au proiectat cladirea actuala a Parlamentului, denumind-o Riigikogu. Cazare in Tallinn.

Ziua 7
Helsinki (optional) Timp liber pentru descoperiri individuale in Tallinn, insa noi va propunem excursia optionala cu ferryboat-ul la Helsinki, pentru a vizita superba capitala a Finlandei: Centrul Istoric, Palatul Prezidential, Primaria, cladirile Parlamentului, Finlandia Hall, Opera, Monumentul Sibelius si biserica in stanca, Temppeliaukio. Timp liber la dispozitie in Helsinki. Seara, imbarcare pe ferryboat pentru traversare inapoi spre Tallinn.

Ziua 8
Tallinn - Vilnius (610 km) Incepem coborarea catre sudul continentului, cu revenire in capitala Lituaniei, Vilnius. Vizitam ce nu am reusit sa vizitam in ziua a 4-a, mai exact Palatul Prezidential si Universitatea din Vilnius. Pentru a avea o priveliste mai profunda asupra orasului se poate urca cu telefericul la Turnul Gediminas. Turnul Gediminas este doar o parte ramasa din Castelul Gediminas. Primele fortifcatii au fost construite din lemn de catre ducele Marelui Ducat al Lituaniei, Gediminas. Mai tarziu, primul castel din caramida a fost finalizat in anul 1409 de Marele Duce Vytautas. Unele ramasite ale castelului vechi au fost restaurate. Pentru a urca sus la castel se poate merge pe jos sau cu funicularul. Turnul gazduieste o expozitie de constatari arheologice de pe deal si din zonele inconjuratoare. Acesta este, de asemenea, un punct de vedere excelent, de unde panorama Orasului Vechi din Vilnius poate fi admirata. Turnul Gediminas reprezinta un loc important si este simbolul istoric al orasului Vilnius si al Lituaniei in sine. Acesta este reprezentat pe moneda nationala, litas, si este mentionat in numeroase poeme patriotice lituaniene si cantece populare. Cazare in Vilnius.

Ziua 9
Vilnius - Minsk (190 km) Nu poti spune ca ai fost in Vilnius si Lituania fara sa pasesti in locurile de legendain care s-a scris istoria marelui ducat al Lituaniei - Trakai. Numele sau se traduce prin orasul de pe lac si reda perfect asezarea si imprejurimile locului. Inca de la intrare in peninsula, se remarca cladirile vechi din lemn. Acestea sunt protejate prin lege iar locuitorii nu pot sa modifice structura si infatisarea lor. Casele din lemn sunt mostenirea grupului etnic karaim karaites - etnie originara din Crimeea, cu radacini in triburile turce. Exista un singur loc de parcare, la capatul peninsulei, unde sunt si cateva terase si magazine cu suveniruri. Ne deplasam spre Minsk, capitala Belarusului, unde ajungem dupa-amiaza si incepem turul panoramic de oras (autocar + pietonal) unde vom admira: Piata Independentei cu cladirea Guvernului, biserica catolica din caramida rosie dedicata sfintilor Simon si Elena, Piata Victoriei cu obeliscul dedicat soldatului necunoscut (inalt de 38 m), Biblioteca Nationala, Primaria, suburbia Troitskoye Predmestye, Insula Lacrimilor (memorial al razboiului din Afganistan unde se aflasi ingerul pazitor al tarii), Orasul de Sus cu catedrala ortodoxa Sfantul Duh (construita in 1642) si Catedrala Catolica Fecioara Maria. In trecut, numita Runda, Piata Victoriei este unul dintre cele mai frumoase locuri memorabile din Minsk, construit in conformitate cu un singur plan arhitectural. Obeliscul de treizeci de metri, care se indoaie pe ambele parti ale carosabilului si se afla in apropierea a doua piete pitoresti, a fost ridicat in iulie 1954. Inceputul sau este decorat cu Ordinul Victoriei. Slavul arhitectului belarus G. Zaborsky, crezand in spiritul ferm al poporului sovietic, a inceput sa lucreze la monument in 1942. La baza monumentului de pe piedestal este o sabie decorata cu o ramura de laur. Pe cele patru laturi ale obeliscului se gasesc o sculptura inalta din bronz - lucrari ale unor sculptori celebri A. Bembel, S. Selikhanov, Z. Azgur si A. Glebov. Arhitectii nu au uitat de culoarea nationala, steaua de granit fiind decorata cu curele reprezentand ornamentul bielorus. Cazare in Minsk.

Ziua 10
Minsk - vizitare Timp liber pentru vizite individuale si shopping in capitala Belarusului.

Ziua 11
Minsk - Lvov (610 km) Placut surprinsi de ceea ce ne-a oferit capitala Belarusului, ne continuam calatoria catre partea de vest a Ucrainei. Lvov, al doilea oras ca marime al tarii si cel mai important din regiunea istorica Galitia, a cunoscut o dezvoltare rapida datorita incrucisarii cailor comerciale dintre Marea Neagrasi Marea Baltica, un oras renumit in primul rand pentru negustorii sai la acea vreme. Acesta a fost cucerit pe rand de polonezi, cazaci, suedezi si austrieci. In turul de oras vom admira Centrul Istoric, Piata Centrala (Ploshcha Rynok), Biserica Armeneasca, Catedrala Latina, Capela lui Boim, Catedrala Sf. Gheorghe, Opera si parcul Stryj. Ploshcha Rynok este piata principala din orasul Liov. Aceasta dateaza din secolul al XIV-lea, dupa ce regele polonez Cazimir al treilea a recunoscut drepturile de oras ale acestei zone. In jurul pietei se afla mai multe case, in stiluri arhitecturale diferite, precum cel renascentist, baroc, gotic, rococo sau modernist. Printre cele mai frumoase cladiri si monumente istorice si arhitecturale din Piata Rynok, mentionam: Casa Neagra, Palatul Bandinelli, Casa lui Lukasiewicz, casa construita in stilul Rococo a familiei Wiczek, Palatul Regelui Ioan Sobieski al treilea, Palatul Arhiepiscopului, Casa Szembek, Palatul Lubomirski, Casa Venetiana, Casa Heppner sau Casa Boim. De asemenea, in mijlocul pietei, chiar in fata Primariei, se organizeaza in fiecare zi de sarbatoare o piata agricola, unde localnicii din oras expun spre vanzare produse culinare traditionale, fructe si legume proaspete, gemuri si dulceturi, tuica si vin de casa, precum si produse vestimentare, artizanale sau bijuterii hand made. Cazare in Lvov.

Ziua 12
Lvov - Cernauti - Bacau (510 km) Dupa servirea micului dejun, ne intoarcem acasa, incarcati de cadouri pentru cei dragi si de amintiri frumoase, dar nu inainte de a vizita Cernautiul. Impreuna cu ghidul local, vom vizita Mitropolia, Universitatea si Teatrul.


35 EURO reducere pentru plata integrala pana la 22.05.2021

Pret: 595 EURO / 560 EURO tarif non-refundable
Supliment camera single: 190 EURO

IMBARCARE DIN Bacau
Pentru grup minim 6 persoane - transfer microbuz, gratuit din toate orasele din Moldova pana in Bacau (tur/retur)

Grup minim: 40 pers.
- Pentru un grup de 35-39 persoane, pretul se majoreaza cu 15 EURO/pers.
- Pentru un grup de 30-34 persoane, pretul se majoreaza cu 25 EURO/pers.
- Pentru un grup de 25-29 persoane, pretul se majoreaza cu 30 EURO/pers.
Pentru un numar mai mic de 25 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza.

PRETUL INCLUDE
- Transport cu autocar licentiat
- 11 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri 3*
- Ghid-insotitor din partea agentiei
- BONUS: Asigurare storno & medicala inclusa in pachetul turistic

NU SUNT INCLUSE IN PRET
- Taxa viza Belarus: 25 Euro (poate suferi modificari)
- Taxe de intrare la obiectivele turistice si nici ghizii locali pentru acestea
- Taxe hoteliere (se achita direct de turist la receptia hotelurilor)

EXCURSII OPTIONALE
- Helsinki: 70 Euro. Servicii incluse: transfer, bilet bilet ferryboat
- Castelul Trakai: 10 Euro. Servicii incluse: transfer

CONDITII FINANCIARE

TARIF FLEXI

TERMENE DE PLATA:
- 30% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 30% din pretul pachetului turistic, in intervalul cuprins intre ziua 3 de la data inscrierii turistului si 45 zile inainte plecarii;
- 40% din pretul pachetului turistic, cu minimum 21 zile inainte de plecare.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- Anulare gratuita, daca renuntarea se face cu 30 zile inainte de plecare;
- 50% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face in intervalul 30-21 zile inainte de plecare;
- 100% din pretul pachetului turistic, daca renuntarea se face cu cel putin 20 zile inainte de plecare.

TARIF NON-REFUNDABLE

TERMENE DE PLATA:
- 50% din pretul pachetului turistic, in 2 zile lucratoare de la data inscrierii turistului;
- 50% din pretul pachetului turistic pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (22.05.2021).

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:
- 50% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face pana la expirarea termenului de valabilitate a ofertei (22.05.2021);
- 100% din pretul pachetului turistic, dupa primirea serviciilor comandate, daca renuntarea se face dupa expirarea termenului de valabilitate a ofertei (22.05.2021).

vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bacau - Kosice
Transport Autocar Lvov - Bacau

vezi mai multe

Circuite cu autocarul din Bacau catre Tarile Baltice si Belarus (12 zile), Toate locatiile, Finlanda

Verifica tarife si disponibilitate